Jeugdafdeling

Mededelingen:

- Februari: jeugdratings (februari 2020) te zien op ratinglijst
- Februari: Programma aangepast, 14 februari ook gewoon jeugdschaken bij Laren
- Januari: Feestavond jeugd is op 24 januari!!

- 10-01: Larense C1 team wint met 3-1 van Soest C1!
- 20-12: Laren C1 verliest van BSG C2

- 25-11: Laren C1 pakt mooie overwinning op eerste bord tegen Hoogland C1 en verliest met 3-1
- 08-11: Jeugd C1 verliest thuis eerste externe wedstrijd met 1-3 van Leusden C1

- 26-10: Programma en competitiesite bijgewerkt met jeugcompetitie

- Er is plek om je aan te melden voor de jeugdtraining!! Meld je voor een gratis proefles aan via info@larenseschaakclub.nl!
De jeugd speelt dit seizoen met een extern team competitie tegen andere clubs

Informatie over het reguliere trainingsprogramma jeugd

Volgend seizoen gaan we weer verder met begeleiding van de jeugd. Er is voldoende ruimte voor nieuwe instroom, er zijn ongeveer 10 jeugdleden op dit moment die doorgaan, waar we een maximale bezetting hebben van 20 jeugdleden. Met de trainingsgroep voor jeugdleden zullen we het KNSB-stappenplan volgen, waarbij ieder op zijn eigen niveau en stap zal worden begeleid. De jeugdafdeling van de Larense Schaakclub richt zich met name op jeugdspelers van 7 t/m 14 jaar. Onze clubavond is vrijdagavond en het jeugdschaken is van 19:00u tot 20:00u. Verzocht wordt om ongeveer 5 minuten van tevoren aanwezig te zijn.

Jeugdleden kunnen het hele seizoen lid worden, uiteraard wordt per lid bekeken, mede aan de hand van het schaakniveau op welke wijze hij/zij hierin kan instromen, hierbij is -binnen grenzen- ruimte voor persoonlijke begeleiding en aandacht.

Wij hebben tot doel gesteld op een leuke en interactieve manier invulling te geven aan training van de jeugd in dit fantastische spel.

De kosten per seizoen (september t/m juni) zijn 40,- euro (55 euro voor jeugdleden die extern meespelen). Zoals aangegeven verzorgt de Larense Schaakclub trainingen/cursussen in lijn met het KNSB programma rond het stappenplan (opvolger van het Pionnen/Toren/Koning diploma). Er wordt met een C-team meegespeeld in de 2e klasse van de sgs jeugdcompetitie. De externe wedstrijden duren van 19:00u t/m uiterlijk 21:00u.

Cursusmateriaal voor het stappenplan kost tussen de ca. 4,- (per seizoen). De aanschaf wordt door de club gecoördineerd, het materiaal kan worden behouden door het jeugdlid.

Afgelopen seizoen had de Larense Schaakclub ongeveer 12 jeugdleden, 20 leden is het maximum.

Planning
In het programma kunt u zien op welke avonden er jeugdschaken is, dit programma is (deels) nog onder licht voorbehoud. U wordt tijdig op de hoogte gebracht van eventuele wijzigingen. Het seizoen loopt normaal gesproken van september tot en met juni.

Verdere informatie
De trainingen worden verzorgd door meerdere trainers onder leiding van onze jeugdleider de heer Paul Voortman, tevens voorzitter van onze vereniging.

Voor aanmelden, meer informatie over bovenstaande sessies en over jeugd lidmaatschap algemeen kunt u zich richten tot:
Paul Voortman
Telefoon dhr. Voortman: 035-5386596