Jeugdafdeling

 


Informatie over het reguliere trainingsprogramma jeugd
Wij hebben tot doel gesteld op een leuke en interactieve manier invulling te geven aan training van de jeugd in dit fantastische spel.

Instromen is het gehele seizoen mogelijk voor nieuwe jeugdleden tot een maximum van 20 jeugdleden, momenteel is er geen plek voor nieuwe jeugdleden en wordt er gewerkt met een wachtlijst, proeflessen zijn wel mogelijk. U kunt één of enkele malen vrijblijvend langskomen om te kijken op een clubavond. Een proefles behoort nog wel tot de mogelijkheden.

Met de trainingsgroep voor jeugdleden zullen we het KNSB-stappenplan volgen, waarbij ieder op zijn eigen niveau en stap zal worden begeleid. De jeugdafdeling van de Larense Schaakclub richt zich op jeugdspelers van 7 t/m 16 jaar. Onze clubavond is vrijdagavond en het jeugdschaken is van 19:00u tot 20:00u. Verzocht wordt om ongeveer 5 minuten van tevoren aanwezig te zijn.

Jeugdleden kunnen (indien het maximum aantal jeugdleden niet is bereikt) het hele seizoen lid worden, uiteraard wordt per lid bekeken, mede aan de hand van het schaakniveau op welke wijze hij/zij hierin kan instromen, hierbij is ruimte voor persoonlijke begeleiding en aandacht.

De kosten per seizoen (september t/m juni) zijn 40,- euro (55 euro voor jeugdleden die extern meespelen). Zoals aangegeven verzorgt de Larense Schaakclub trainingen/cursussen in lijn met het KNSB programma rond het stappenplan (opvolger van het Pionnen/Toren/Koning diploma). Er wordt met meerdere teams extern gespeeld in de SGS jeugd clubcompetitie.

Cursusmateriaal voor het stappenplan kost 4,50 (per seizoen). De aanschaf wordt door de club gecoördineerd, het materiaal kan worden behouden door het jeugdlid.


Planning
In het programma kunt u zien op welke avonden er jeugdschaken is, dit programma is (deels) nog onder licht voorbehoud. U wordt tijdig op de hoogte gebracht van eventuele wijzigingen. Het seizoen loopt normaal gesproken van september tot en met juni.

Externe competitie

Er wordt dit seizoen met 3 teams extern gespeeld in de SGS jeugd competitie, te weten met en A-team, een C-team en een D-team. Je kunt de competities via de links volgen op de competitie pagina's. De planning is ook verwerkt in het totaal programma. De externe wedstrijden duren van 19:00u t/m uiterlijk ca. 21:00u.

Verdere informatie

De trainingen worden verzorgd door meerdere trainers onder leiding van onze jeugdleider de heer Paul Voortman, tevens voorzitter van onze vereniging.

Voor aanmelden, meer informatie over bovenstaande sessies en over jeugd lidmaatschap algemeen kunt u zich richten tot:
Paul Voortman
Telefoon dhr. Voortman: 035-5386596
Mail: info@larenseschaakclub.nl

 

©2011 De Larense Schaak Club
Larense Schaakclub
Opgericht 23  november  1906